Ons team

Ons hecht team van verpleegkundigen zet zich dagelijks in om de beste zorgen te verlenen. Bij ons staat de patiënt centraal en wordt hij omringd door een team met liefde voor het werk.

Charlotte Gardin

In 2006 ben ik afgestudeerd als algemeen verpleegkundige.
Al snel startte ik als anesthesie verpleegkundige op het operatiekwartier in het AZ West te Veurne.

De vele technische vaardigheden, het nauwe contact met de artsen. Allemaal zaken waar ik enorm veel heb bijgeleerd en hier de vruchten nog dagelijks van pluk.
In 2013 ben ik gestart als thuisverpleegkundige. Ondanks mijn boeiende job in het ziekenhuis werd me duidelijk dat dit mijn toekomst was.

Het sociale aspect met zowel patiënt als familie spreekt mij enorm aan. De mensen kunnen begeleiden, verzorgen, luisteren, steunen waar nodig in hun vertrouwde omgeving zijn voor mij heel belangrijk.

Palliatieve verzorging, de terminale fase met al zijn facetten boeit mij enorm. Een zorg met een ‘gouden rand”

In 2018 zijn we gestart met Furnacare . Het begin van een mooi verhaal…
Juli 2020 nam ik de fakkel over van mijn mama als praktijkverantwoordelijke.

Intussen zijn we uitgegroeid tot een mooi team van vijf verpleegkundigen, ieder met zijn eigen ervaring en specialiteit

Liesa Van de Genachte

Afgestudeerd in 2014 als ziekenhuisverpleegkundige en mijn carrière gestart in het operatiekwartier van Az West.

Sinds 2020 werk ik voltijds als thuisverpleegkundige en komt mijn ervaring van in het ziekenhuis zeker van pas. Zowel het sociale aspect alsook de verpleegtechnische handelingen vormen de ideale combinatie voor mijn werkvreugde.

Recent ben ik gestart met de opleiding tot palliatieve referente omdat dit een zorg is die ik hoog in het vaandel draag.

Evelyn Peperstraete

Als gemotiveerde thuisverpleegkundige sta ik klaar om jullie de nodige zorg toe te dienen. Ikzelf deed reeds veel ervaring op als verpleegkundige op chirurgische diensten in AZ West te Veurne.

Verschillende soorten wondzorg met maximale steriliteit schrikken mij niet af: zowel kleine als grote wonden, chronisch of acuut.

Stefanie Neirynck

Ik ben afgestudeerd in 2016 als bachelor verpleegkundige aan de Arteveldehogeschool Gent. In mijn laatste jaar volgde ik specialisatie thuiszorg.

Ik merkte tijdens mijn stages dat thuisverpleging echt iets was voor mij. Mensen zo lang mogelijk thuis een kwalitatieve zorg aanbieden en de band die je creëert is de reden waarom ik direct verliefd werd op de thuisverpleging.

Ik startte dan ook direct na mijn studies voltijds in de thuisverpleging. Ik volg ook regelmatig bijscholingen die gericht zijn op de thuiszorg om zo up-to-date te blijven.

Femke Kinget

In 2016 studeerde ik af als verpleegkundige en ging meteen aan het werk op de dienst Longstay chirurgie in AZ West waar ik nog steeds aan de slag ben.

Deze zomer het mooie aanbod gekregen om deel uit te maken van een bloeiend team met enthousiaste thuisverpleegkundigen. Hier kan ik mijn ervaring en technieken vanuit het ziekenhuis toepassen bij de mensen thuis.

Het is steeds een plezier om mensen in hun vertrouwde omgeving te kunnen verzorgen en een glimlach op hun gezicht te kunnen toveren.

Manon Moerman

In 2016 ben ik afgestudeerd al vroedvrouw. Al snel begon ik te werken op de dienst pediatrie in AZ West waar ik nog steeds aan de slag ben.

In april 2021 kreeg ik de kans om te starten in dit enthousiast team thuisverpleegkundigen. De combinatie tussen ziekenhuis en thuisverpleging is zeer leuk. Op deze manier kan ik mijn kennis en ervaring van in het ziekenhuis ten volle benutten in de thuissituatie. De mensen bij zich thuis verzorgen geeft mij voldoening in mijn job als verpleegkundige.

Tessa Vandamme

In 2018 studeerde ik af als geriatrisch verpleegkundige. Hiena begon ik te werken in St Anna te Bulskamp.

In 2021 maakte ik de overstap naar het team van Furnacare. De variatie in leeftijd is groot en het aspect om mensen thuis te kunnen verzorgen spreekt mij hier enorm in aan.
De zorgen kunnen zowel van korte alsook langere duur zijn, waardoor er vaak een nauwe band instaat met de patient en familie. De combinatie van verzorgen, alsook een luisterend oor bieden maakt voor mij de job zeer boeiend!

Romina Bulcke

Vol enthousiasme ben ik begonnen aan mijn opleiding als verpleegkundige, in 2018 heb ik mijn diploma behaald.

Mijn motto: Geef de zorg die je zelf ook zou willen krijgen. Zo probeer ik elke dag mijn job vol liefde uit te voeren.

Na enkele jaren te werken op de chirurgische afdeling in Veurne, werk ik nu op de raadplegingen van urologie.
Ook ben ik geëngageerd als vrijwillig ambulancier in de brandweerpost van Diksmuide.

Hiernaast mag ik een deeltje uitmaken van het team vol zorgzame thuisverpleegkundigen, Furnacare.
Samen met mijn zeven toffe collega’s wil ik onze patiënten de aller beste zorgen geven in hun eigen (t)huis.